Μεταξύ των 280 κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο, και των 129 εταιρειών από την Ευρώπη, που έχουν διακριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία “Leadership A” από το διεθνή Οργανισμό CDP (Carbon Disclosure Project), με βάση τον τρόπο που διαχειρίζονται τις επιπτώσεις που έχουν οι δραστηριότητές τους στο περιβάλλον συγκαταλέγεται πλέον η Τράπεζα Πειραιώς.
Με αυτό το επίπεδο βαθμολογίας, η Τράπεζα είναι μία από τις 28 εταιρείες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο παγκοσμίως και μία από τις 10 εταιρείες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο στην Ευρώπη.
Μάλιστα, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική επιχείρηση που συγκαταλέγεται στις εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία “Leadership A”, όπως προέκυψε από την αξιολόγηση που πραγματοποίησε ο Οργανισμός CDP σε πάνω από 5.800 εταιρείες από όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα στα κριτήρια που αξιολογήθηκαν ιδιαίτερα θετικά και ανέδειξαν την Τράπεζα Πειραιώς μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διεθνώς, είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση που εφαρμόζει στην ενσωμάτωση των κινδύνων και των ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στον πυρήνα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με στόχο τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα διεθνές forum διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, με στόχο να αναδειχθούν οι πρωτοπόροι που υλοποιούν προγράμματα και πολιτικές μετάβασης προς την κατεύθυνση μιας οικονομίας χαμηλού άνθρακα. Στόχος ήταν να ισχυροποιηθεί το μήνυμα πως οι εταιρείες, οι επενδυτές και οι πόλεις πρέπει να λάβουν άμεσα δράση ώστε να χτιστεί μια πραγματικά βιώσιμη οικονομία, μέσω της μέτρησης και διαχείρισης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και μέσω φιλόδοξων δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σημειώνεται ότι ο CDP είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται το παγκόσμιο σύστημα περιβαλλοντικής πληροφόρησης και απευθύνεται σε επενδυτές, εταιρείες, πόλεις, κράτη και περιφέρειες για τη διαχείριση των επιπτώσεων που έχουν οι δραστηριότητές τους στο περιβάλλον. Ο CDP κατατάσσεται ως προς τη σημαντικότητά του στις δυο πρώτες θέσεις των οίκων αξιολόγησης βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως. To 2020, 515 επενδυτές με συνολικό ενεργητικό € 106 τρισ. ζήτησαν από οργανισμούς να παρουσιάσουν στην πλατφόρμα του CDP τις δράσεις τους για το κλίμα και το περιβάλλον.
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
Οι Γάλλοι lock-άρουν νησιά του Αιγαίου για επενδύσεις και μετατροπή σε «πράσινα» νησιά
Επενδύσεις 44 δισ. για την ενεργειακή μετάβαση – Το σχέδιο του ΥΠΕΝ για την ηλεκτροκίνηση
