Περισσότερους από 300 μελισσοκόμους στην Βόρεια Εύβοια, των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην περιοχή, καλύπτοντας την ανάγκη για πάνω από 150 τόνους τροφή, στηρίζει ο Όμιλος Ηρακλής.
Ο Όμιλος στέκεται αρωγός στην ανάκαμψη του νευραλγικού κλάδου που προσφέρει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία και ακόμη περισσότερο στο φυσικό μας περιβάλλον, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την παροχή μελισσοτροφής για τους επόμενους 6 μήνες, στηρίζοντας «Έναν άθλο ακόμα για τη φύση και το επιχειρείν».
Με τον τρόπο αυτό, για όλη την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, καλύπτει τις ανάγκες των μελισσοκόμων των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Αγ. Άννας – Λίμνης – Μαντουδίου μέσω του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «Η Κυψέλη».
Με προτεραιότητα να συμβάλει στην ουσιαστική στήριξη των μελισσοκόμων της περιοχής και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους αλλά και τη φροντίδα της μέλισσας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εξασφαλίζει τροφή για περισσότερες από 20.000 μέλισσες, ώστε να παραμείνουν τα μελίσσια στο «σπίτι» τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πευκοδάσος της Εύβοιας, το μεγαλύτερο της χώρας από το οποίο παραγόταν το 40% της εγχώριας ετήσιας παραγωγής πευκόμελου, αποτελούσε τον βοσκότοπο για εκατοντάδες χιλιάδες «γηγενείς» μέλισσες, αλλά και προορισμό πολλών μελισσών που μεταναστεύουν στην περιοχή για την εκτροφή τους και κατ’ επέκταση την παραγωγή μελιού.
Το πλήγμα στην παραγωγή μελιού εκτιμάται σε απώλεια περίπου 10.000 τόνων πευκόμελου το χρόνο, καθώς υπολογίζεται ότι λόγω των πυρκαγιών χάθηκαν περίπου 10.000 μελίσσια που βρίσκονταν στο δάσος.
Η Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Ο ρόλος των μελισσών στη φύση είναι αναντικατάστατος. Ως Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώσαμε από την πρώτη στιγμή το «παρών» με δράσεις για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα, σχεδιάζοντας από κοινού την επόμενη ημέρα για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους της Εύβοιας, μιας από τις πιο σημαντικές μελισσοκομικές περιοχές της χώρας. Ακούμε την αγωνία τους και διαμορφώνουμε από κοινού την πρωτοβουλία ώστε η βοήθεια να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στις πραγματικές ανάγκες τους».
Διαβάστε επίσης:
Οι Έλληνες στρέφονται στη βιώσιμη μόδα – Αύξηση σχεδόν 100% στο ενδιαφέρον μέσα στο 2021