Βιώσιμη Ανάπτυξη, κυκλική οικονομία και επιχειρηματική δραστηριότητα φιλική προς το περιβάλλον, συνθέτουν την επόμενη μέρα των κυβερνήσεων αλλά και των επιχειρήσεων παγκοσμίως.
Στις 26 Ιουλίου του 2020, ο Μαυρίκιος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική κρίση, μετά από πρόσκρουση του ιαπωνικού φορτηγού πλοίου MW Wakashio σε κοραλλιογενή ύφαλο. Με τη σωτηρία της θαλάσσιας περιοχής του νησιού του 1,2 εκατ. κατοίκων συνδέθηκε το όνομα της Polygreen.
Πρόκειται για ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε Μέση Ανατολή, Αραβικά Εμιράτα, Σερβία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία και εξειδικεύεται στη διαχείριση αποβλήτων, την κυκλική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και στον «πράσινο» μετασχηματισμό των εταιρειών.
Κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ο CEO της εταιρείας, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, επιχείρησε να δώσει μία πρώτη «γεύση» και να «ανοίξει τα χαρτιά» του για τις επόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Polygreen, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ίδρυση της εταιρείας Evo Green, μία κοινοπραξία με την εταιρεία BiA.

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Polygreen Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος
Ο κ. Πολυχρονόπουλος τόνισε ότι το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να τροφοδοτήσουν, εκτός από το άνοιγμα γραφείων στη Σαουδική Αραβία, και τα έργα υποδομής αλλά και την ίδρυση μίας επιπλέον εταιρείας η οποία θα δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας, μέσω της αγοράς ειδικών πλοίων για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία, το οποίο θα παράγει εναλλακτικά καύσιμα. Πρόκειται για εργοστάσιο εναλλακτικών πρώτων υλών μέσω επεξεργασίας αποβλήτων.
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
Το deal του ΟΤΕ με την SES για το Δορυφορικό Κέντρο στις Θερμοπύλες
Γραμμή 4 του Μετρό: Οι περιοχές φιλέτα και οι επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα
