Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

Όμιλος Quest: Το τρίπτυχο που δημιουργεί υπεραξία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον ψηφιακό μετασχηματισμό

 

Ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1981, ταυτόχρονα με την εμφάνιση των πρώτων προσωπικών υπολογιστών, ως Info Quest.
Διαχρονικά αποτέλεσε κύρια πύλη εισόδου των ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα μας, ενώ έχει συνδέσει την πορεία του με την ανάπτυξη και διαμόρφωση της εγχώριας αγοράς Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Με όραμα το τρίπτυχο «Τεχνολογία, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» και ισχυρή εδραίωση στη χώρα μας, ο μετέπειτα Όμιλος Quest, του οποίου ηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Φέσσας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και δυναμικά αναπτυσσόμενος ομίλους, με βάση τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά, οι εταιρείες του Ομίλου, απασχολούν περισσότερα από 1.600 εξειδικευμένα στελέχη και επαγγελματίες και συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία.

Μάλιστα, η απόφαση του Ομίλου να διατηρηθεί το ύψος των επενδύσεων για το 2020-21 σε έναν ποσό το οποίο θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 20 εκατ. ευρώ και μάλιστα αυτό να αυξηθεί, ανάλογα με τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, διατηρεί στον υψηλότερο σημείο τον «πήχη των προσδοκιών», αλλά και τη δημιουργία υπεραξίας για την ανάπτυξη της Οικονομίας.

IQbility: Το πρόγραμμα νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Με στόχο την ενίσχυση της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών που οδηγούν στην καινοτομία ο Όμιλος Quest έχει δημιουργήσει από το 2013 το εκκολαπτήριο νέων επιχειρηματικών δράσεων, IQbility.

Το ΙQbility υποστηρίζει νέες επιχειρηματικές δράσεις, διαθέτοντας σε επιλεγμένες επιχειρηματικές ομάδες πόρους, μέσα και τεχνογνωσία για την επιτυχία τους στις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, αποτελεί τη μοναδική ιδιωτική πρωτοβουλία ελληνικής εταιρείας που μέσα από συστηματική διαδικασία ανακαλύπτει, επιλέγει και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Προγράμματα ποιοτικής εκπαίδευσης

Ο Όμιλος και οι εταιρείες του υλοποιούν ένα σύνολο από συνεχιζόμενες δράσεις αναφορικά με τη διασύνδεση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ενθαρρύνουν την αριστεία.

Η iSquare, στο πλαίσιο της δράσης «Καινοτομία στην Εκπαίδευση», υλοποιεί το πρόγραμμα “iPad 1 – 1” για την εισαγωγή του iPad στις σχολικές τάξεις με στόχο τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας, ενώ με τις δράσεις «Ψηφιοποίηση σχολικών βιβλίων» και edupad.gr για το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, στοχεύει στη δημιουργία μίας βιωματικής, σύγχρονης διαδικασίας μάθησης.

Αντίστοιχα, η Info Quest Technologies υλοποιεί για περισσότερα από 15 χρόνια τη δράση «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest», ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίας.

Το 2019 ο Όμιλος δημιούργησε, με κύριο πυλώνα υλοποίησης τη Uni Systems, ένα νέο πρόγραμμα υποτροφιών για εκμάθηση κώδικα, το “Mind the <code>”, το οποίο εστιάζει στη συστηματική διδασκαλία δύο πολύ διαδεδομένων γλωσσών προγραμματισμού σε νέους, διασυνδέει την εκπαιδευτική κοινότητα με την αγορά εργασίας, ενισχύει τις γνώσεις μελλοντικών εργαζόμενων και προσφέρει εργασία σε μερικούς από αυτούς.

Συνεργασία και δράσεις με ΜΚΟ

Με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας και των κοινωνικών ανισοτήτων , σταθερά στο πέρασμα του χρόνου, οι εταιρείες του Ομίλου στηρίζουν το άξιο έργο οργανώσεων και φορέων που με το έργο τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής παιδιών και ενηλίκων, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» το «Κάνε μια Ευχή», το «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και η «ΠΥΡΝΑ», καθώς και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες όπως το έργο του σωματείου «Διάζωμα» στον τομέα του Πολιτισμού.

Παράλληλα, όποτε οι συνθήκες το απαιτούν, ο Όμιλος προχωρά, σε έκτακτη υποστήριξη δράσεων, σύμφωνα με τις δυνατότητες και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του. Κάποιες από τις δράσεις του ομίλου είναι η χορηγία Αρδευτικού συστήματος, η παροχή υπολογιστικών συστημάτων και η παροχή πυροσβεστικών οχημάτων σε πληγείσες περιοχές, καθώς και τα πρόγραμμα προγράμματα στήριξης προσφύγων, πλημμυροπαθών και πυροπαθών που υλοποίησε η ACS , λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ανάγκες που προκύπτουν κατά καιρούς.

Η συμβολή του Ομίλου στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με τη διάθεση 1000 iPAD στα δημόσια σχολεία, ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομειακές μονάδες και στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων σε συνεργασία με ΜΚΟ.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Schneider Electric: Μετασχηματίζει το «The Orbit» σε «πράσινο» κτίριο γραφείων – Η συνεργασία με τη Noval Property

RE4Industry: Eυρωπαϊκή task force για τον «μετασχηματισμό» των ενεργοβόρων βιομηχανιών – Ο ρόλος της Mytilineos

«Πράσινες» επενδύσεις 43,8 δισ. μέχρι το 2030 – Μαγνήτης οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Ο Όμιλος Quest συγκαταλέγεται για άλλη μία χρονιά στους Ελληνικούς Οργανισμούς που εντάσσονται στην ηγετική ομάδα των «The Most Sustainable Companies in Greece 2022»,...

Άποψη

Άρθρο της Ζέφη Δημαδάμα* Η κλιματική κρίση έγινε ξαφνικά η απαραίτητη «πινελιά» σε κάθε συζήτηση, απόφαση ή αντιπαράθεση. Μετά από δεκαετίες προειδοποιήσεων και παροτρύνσεων...

Γνώμες

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε συνέπεια ακόμη 75-80 εκατομμύρια άνθρωποι να περιπέσουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας στις αναπτυσσόμενες ασιατικές χώρες, κατά την εκτίμηση...

GreenBusiness

Ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας» κατάφερε να ξεχωρίσει η Εταιρεία Εμφιάλωσης Νερού Δίρφυς ΑΕ, η οποία κατάφερε να εφαρμόσει το πενταετές επιχειρησιακό της σχέδιο,...

GreenBusiness

Σταθερά προσηλωμένη στους στόχους ΕΚΕ και με αφορμή την απόφαση του ΟΗΕ να ορίσει το 2021 «Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών», η εταιρεία Eurocatering...

GreenBusiness

Στην ίδρυση θυγατρικής στη Βαρκελώνη, με σκοπό να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά, προχώρησε η Uni Systems του Ομίλου Quest. Με...

GreenBusiness

Σε διαπραγματεύσεις με τη βαριά βιομηχανία βρίσκεται οι διοίκηση της ΔΕΗ, με σκοπό την υπογραφή συμβάσεων που θα ρυθμίζουν το καθεστώς ηλεκτροδότησης των μονάδων...

GreenBusiness

Την αναπτυξιακή της πορεία επιταχύνει η Advent Technologies Holdings, Inc. (“Advent”), η καινοτόμος «ελληνικής καταγωγής» εταιρεία, με εγκαταστάσεις στην Πάτρα και έδρα στις ΗΠΑ,...