Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

ADAPTIT: Ισχυρή ανάπτυξη, επενδύσεις σε υποδομές και διεύρυνση των συνεργασιών με εξωστρεφή χαρακτήρα

 

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η εξωστρέφεια μέσω της διεύρυνσης των συνεργασιών και οι νέες επενδύσεις στις υποδομές, είναι χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της ADAPTIT, μιας εκ των ταχύτατα αναπτυσσόμενων εταιρειών της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της ADAPTIT, ο κύκλος εργασιών για το 2021 θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 3 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

«Από το 2005 που ιδρύθηκε η ADAPTIT, στόχος μας ήταν να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες που μας εμπιστεύονται. Η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών αποδεικνύει ότι αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, ενισχύοντας το πελατολόγιό μας εντός και εκτός Ελλάδας και προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες με γνωστές εταιρείες στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών», δήλωσε ο Αθανάσιος Τζαφέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ADAPTIT.

Αθανάσιος Τζαφέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ADAPTIT

Στο πελατολόγιο της ADAPTIT περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η BUYIN, η κοινή εταιρεία των Deutsche Telekom & Orange Group για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού βελτιστοποίησης ραδιοκάλυψης 4G/5G, η Telefonica, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και η Fraport. Ταυτόχρονα, η ελληνική εταιρεία έχει συμμετάσχει σε έργα όπως η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του ΟΑΚΑ από τη WIND Ελλάς και εκείνο για την ασφάλεια των δομών φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.

Η σημαντική διεύρυνση του πελατολογίου της ADAPTIT αναμένεται να συνεισφέρει στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και το νέο έτος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών για το 2022 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση, τα έσοδα από τις εκτός Ελλάδας δραστηριότητες αντιπροσωπεύουν το 25% του κύκλου εργασιών, με στόχο το 2022 το ποσοστό αυτό να ξεπεράσει το 30%.

Επιπλέον, για το 2022 το επενδυτικό πλάνο του ομίλου ADAPTIT ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών κρίσιμης σημασίας, την ενίσχυση των συνεργασιών και την περαιτέρω επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Οι πυλώνες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν τη δραστηριοποίηση σε τομείς αιχμής, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια, οι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR), οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν τις δυνατότητες των drones, αλλά και το Internet of Things (IoT), με την εταιρεία να είναι σε διαδικασία ανάπτυξης της δικής της IoT πλατφόρμας. Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών ADAPTIT συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών FTTH.

«Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε άμεσα τις δραστηριότητες μας σε νέους τομείς, προσβλέποντας και στη συμμετοχή μας σε επιλεγμένα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης», επεσήμανε ο Βασίλης Καραβασίλης, εμπορικός διευθυντής του ομίλου ADAPTIT.

Ο όμιλος έχει ήδη αυτόνομη παρουσία στη Βουλγαρία, μέσω της ADAPTIT Bulgaria, ενώ δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα. Σε συνεργασία με την κινεζική Fujian Helios έχει δημιουργήσει την Helios Technologies Europe, προσφέροντας στην ευρωπαϊκή αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος ADAPTIT συνεργάζεται με γνωστούς οίκους, όπως είναι η TeamViewer, η Netscout – Arbor, η ΙΒΜ, η Opengear, η Nozomi Networks, η ADVA και η Spirent.

Η ADAPTIT είναι ένας όμιλος εταιρειών, που αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων ψηφιακών τεχνολογιών σε μεγάλες εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, του δημοσίου τομέα, των μεταφορών και του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Ο όμιλος προσφέρει λύσεις για τομείς όπως είναι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, η ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, οι «έξυπνες» πόλεις, οι μεταφορές, η κυβερνοασφάλεια κ.ά.

Η ADAPTIT απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους, έχοντας ενισχύσει την ομάδα της με 30 άτομα κατά τη διάρκεια του 2021, ενώ αντίστοιχος αριθμός προσλήψεων έχει προγραμματιστεί και για το 2022.

Διαβάστε επίσης:

ΧΡΩΠΕΙ: Στα «σκαριά» η επένδυση 100 εκατ. για την πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα

Visa: Ενισχύει τις δεσμεύσεις για την αειφορία – Το νέο πλαίσιο Βιωσιμότητας «Visa Eco Benefits»

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ισχυρό το αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία – Στα 681 εκατ. η προστιθέμενη αξία

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...