Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πρωτοπόρος στη δωρεά τροφίμων – Γεμίζει το τραπέζι των αδύναμων κοινωνικών ομάδων

 

Με το όραμα «να είναι γεμάτο το τραπέζι κάθε ανθρώπου» και καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης», εφαρμόζοντας πρώτη στο εγχώριο λιανεμπόριο ένα οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς τροφίμων.

Από την έναρξη του προγράμματος, το 2013 μέχρι σήμερα, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έχει προσφέρει τρόφιμα αξίας 12,2 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερα από 4 εκατ. γεύματα.

Μάλιστα, καθημερινά, συλλέγει, υγιή τρόφιμα, τα οποία έχουν καταστεί μη εμπορεύσιμα λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης ή λόγω ταλαιπωρημένης/χτυπημένης συσκευασίας, και τα προσφέρει σε φορείς και ΜΚΟ για ενισχύσουν το έργο τους.

«Τράπεζα Τροφίμων» – Ένας διαχρονικός εταίρος

Το 1995, ο ιδρυτής της ΑΒ Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ίδρυσε την «Τράπεζα Τροφίμων, ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας», η οποία αποτελεί διαχρονικά έναν πολύτιμο κοινωνικό σύμμαχο, το έργο του οποίου, η αλυσίδα, στηρίζει με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από τις αποθήκες της.

Με αυτόν τον τρόπο, παρέχει στήριξη σε 198 ιδρύματα και κατ’ επέκταση 23.000 συνανθρώπους μας.

«Μπορούμε» – μία καινοτόμα συνεργασία

Από τον Ιούνιο του 2013, σε συνεργασία με το «Μπορούμε», φροντίζει ώστε τα υγιή εμπορεύματά της, που αποσύρονται από το ράφι να προσφέρονται σε γειτονικούς, προς τα καταστήματα, κοινωνικούς φορείς.

Οι τοπικοί φορείς παραλαμβάνουν τα προϊόντα καθημερινά μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και τα διανέμουν άμεσα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τοπικά και περιβαλλοντικά οφέλη

Το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» έχει έντονο το στοιχείο της εντοπιότητας, καθώς τα τρόφιμα δίνονται μόνο σε φορείς των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι στη συνέχεια τα διανέμουν σε ανθρώπους της συγκεκριμένης περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Με αυτόν τον τρόπο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρίσκεται δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Παράλληλα, υπάρχουν και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς η σπατάλη των τροφίμων επιβαρύνει το περιβάλλον.
Τα προϊόντα που δίνονται είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και ελέγχονται ώστε να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ασφαλείας ανάλογα με την κατηγορία τους.

Πρόγραμμα διατροφή

Κάθε χρόνο, το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτίζεται ή βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας αυξάνεται. Σε αυτό το ποσοστό ανήκουν και παιδιά.

Στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των παιδιών αλλά και την προώθηση της υγιεινής διατροφής, η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι Χρυσοί Δωρητές στο Πρόγραμμα «ΔΙΑτροφή», που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, από το 2014 παρέχει καθημερινά ένα υγιεινό, αλλά ταυτόχρονα υψηλών προδιαγραφών γεύμα, σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1.100.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σε 226 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

bwin(ner) στην κοινωνική προσφορά το 2020

Ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ οι δωρεές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Υγεία

Ψηφιακό Σχολείο για Όλους: Δωρεά 3.000 tablets από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Το Skip δημιούργησε ένα πρωτότυπο παιδικό παιχνίδι παιδικής χαράς, ειδικά σχεδιασμένο για να μπορούν να διαδρούν με αυτό όλα τα παιδιά, ακόμα και εκείνα...

GreenBusiness

Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο «ταξίδεψε» φέτος το πρόγραμμα «Προσφέρω». Οι P&G και ΑΒ Βασιλόπουλος ένωσαν για πέμπτη...

GreenBusiness

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι πάντα «εδώ» για τον Άνθρωπο και την κοινωνία. Με πράξεις φροντίδας. Μια τέτοια πράξη φροντίδας, λοιπόν, είναι...

GreenBusiness

Προσήλωση στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας δείχνει η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), η οποία σε συνέχεια της επένδυσης...

GreenBusiness

Με το νέο κατάστημα AB Shop & Go στην Αργυρούπολη, η ΑΒ Βασιλόπουλος συμπληρώνει 100 καταστήματα AB Shop & Go, ενώ στα σχέδια της...

GreenBusiness

«Τι θα φάμε σήμερα;». Μια ερώτηση απλή. Καθημερινή. Όχι όμως για όλους. Για εκείνους, λοιπόν, τους συνανθρώπους μας, για τους οποίους το φαγητό σημαίνει...

GreenBusiness

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας...

Οργανισμοί

Μία στις 3 γυναίκες έχει υποστεί σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής της. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Hμέρα για την...