Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

bwin: Μια χρονιά γεμάτη προσφορά – Απολογισμός Κοινωνικού Αποτυπώματος 2021

 

Τον απολογισμό του κοινωνικού της αποτυπώματος για το 2021 παρουσίασε η bwin, με το διεθνές στοιχηματικό brand να «απαντά» με συνέπεια στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Mε τη μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19 να συνεχίζεται, η bwin βρέθηκε ξανά στο πλευρό ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παράλληλα, στήριξε τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, ενώ άλλαξε την καθημερινότητα των παιδιών μιας ακόμα ακριτικής περιοχής της Ελλάδας, δημιουργώντας τρία νέα γήπεδα. Παράλληλα παρουσίασε την πρώτη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμους Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Η bwin, συνέχισε τις πρωτοβουλίες για το Υπεύθυνο Παιχνίδι και υποστήριξε την εθνική προσπάθεια κατά της χειραγώγησης των Αγώνων σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Τέλος, για μια ακόμα χρονιά, το διεθνές στοιχηματικό brand δεν ξέχασε τους Οργανισμούς, τα Ιδρύματα και τους ανθρώπους που διαχρονικά στηρίζει.

Η bwin υλοποίησε δεκάδες πρωτοβουλίες σε τοπικές κοινωνίες, σε κάθε γωνιά της χώρας. Αναλυτικότερα προχώρησε σε:

 • Πλήρη ανακατασκευή τριών γηπέδων, συνολικού εμβαδού άνω των 1200 τ.μ, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», μετά από σχετικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο έγινε γνωστό μέσω της κυβέρνησης.
 • Στήριξη της ανέγερσης της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» για ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, από την Εταιρεία Προστασία Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, η οποία έχει ολοκληρωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό.
 • Ανακαίνιση θεραπευτικής πισίνας & υποστήριξη προγραμμάτων θεραπευτικής κολύμβησης της ΕΛΕΠΑΠ.
 • Δημιουργία και παράδοση Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών καλαθιών αγάπης σε ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους στην Αττική, αλλά και σε Ιδρύματα και ΜΚΟ στην Ελλάδα.
 • Υποστήριξη από την πρώτη στιγμή των πληττόμενων, από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές περιοχών της χώρας μας, μέσω υγειονομικών αποστολών των Γιατρών του Κόσμου.
 • Προσφορά σύγχρονων συσκευών φωτοθεραπείας για τη θεραπεία του νεογνικού ίκτερου, προς το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».
 • Προσφορά ιατρικών μασκών μιας χρήσεως για όλα τα θεραπευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά για και στους Οργανισμούς που υποστηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
 • Πραγματοποίηση ευχών παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε-Μία-Ευχή Ελλάδος).
 • Προσφορά φορητού αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας των ενηλίκων και παίδων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”.
 • Παροχή αναλώσιμων και απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα σχολική χρονιά στα παιδιά και τους νέους που υποστηρίζουν η ΕΛΕΠΑΠ και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».
 • Δωρεά van, για τέταρτη συνεχή χρονιά, προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ώστε να μεταφέρει τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και οικογένειες σε όλη την Αττική.
 • Ενίσχυση του προγράμματος σίτισης οικογενειών που έχουν πληγεί οικονομικά από την COVID-19, το οποίο υλοποιεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Παράλληλα, μέσω των πρωτοβουλιών «bwin Monday Night Game Against Covid-19» και «bwin Tournament against Covid-19», το διεθνές στοιχηματικό brand, σε συνεργασία με την Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, στήριξε ομάδες που έχουν πληγεί από την Covid καθώς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσω προσφοράς απαραίτητου υγειονομικού υλικού, το οποίο περιελάβανε μεταξύ άλλων: ιατρικές μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά και ιατρικά γάντια μιας χρήσης. Ενισχύθηκαν τα παρακάτω νοσοκομεία:

 • Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ”Βαρδάκειο & Πρώιο”
 • Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”
 • Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά “Μεταξά”
 • Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
 • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
 • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ευαγγελισμός”
 • Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο “Αμαλία Φλέμινγκ”
 • Γενικό Νοσοκομείο Αττικής KAT
 • Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο”
 • Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών που διοργανώνει η bwin αναφορικά με την κοινωνική ευθύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον Οκτώβριο του 2021, παρουσίασε την πρώτη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αναφορικά με την αξία και τη σημαντικότητα των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο Ο.Η.Ε. έως το 2030. Στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας είναι η έμμεση ή άμεση ένταξη στην καθημερινότητα της κοινωνίας κάποιων από τους Στόχους. Πρωταγωνιστούν 18 προσωπικότητες της κοινωνικής και αθλητικής κοινότητας, καθώς και Στελέχη της ελληνικής ομάδας της bwin.

Στο πλαίσιο αυτό, η bwin έγινε το πρώτο στοιχηματικό brand στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση του brand και της μητρικής του εταιρείας, Entain plc, παγκόσμιας ηγέτιδας στη διαδικτυακή και επίγεια ψυχαγωγία, στη στήριξη κάθε μορφής διαφορετικότητας, όχι μόνο στον εργασιακό χώρο αλλά και στην κοινωνία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Entain plc, εντάχθηκε στη λίστα “50 Global Leaders on Sustainability” του Bloomberg, σηματοδοτώντας την πρόοδο της στο Υπεύθυνο Παιχνίδι, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στο ESG (Environment Social Governance). Η λίστα παρουσιάστηκε στην παγκόσμια πλατφόρμα του Bloomberg και αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες για τα ESG και τη βιωσιμότητα, τις οποίες υλοποιούν κορυφαίες διεθνείς εταιρείες.

Υπεύθυνο Παιχνίδι

Η bwin, μέσω του group της Entain plc στο οποίο ανήκει, εφαρμόζει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφάλειας και αυτό αποτυπώνεται στην πράξη μέσω των δεκάδων καθημερινών ελέγχων που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προσαρμόσει και στην ελληνική αγορά την παγκόσμια στρατηγική επτά σημείων για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, ενώ συνεχίζει τη σχετική ενημερωτική της καμπάνια, με τη συμμετοχή του κορυφαίου διεθνούς guard της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κώστα Σλούκα.

Παράλληλα, το διεθνές στοιχηματικό brand υπερήφανα στηρίζει την πρωτοβουλία του Υφυπουργείο Αθλητισμού κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, παρουσιάζοντας μία νέα δυναμική καμπάνια, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Η καμπάνια επικεντρώνεται στην αξία της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της εφαρμογής των κανονισμών. Η χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον αθλητισμό και τις αξίες που πρεσβεύει, καθώς υπονομεύει την ακεραιότητα, το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα.

Εθελοντική Προσφορά

Η εθελοντική συνεισφορά της Ομάδας της bwin ήταν ιδιαιτέρα σημαντική και καθοριστική και φέτος καθώς:

 • Συγκέντρωσε και παρέδωσε στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πάνω από έναν τόνο τρόφιμα μακράς διάρκειας, καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής για παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό.
 • Καθάρισε μαζί με τους «Save Your Hood» το πευκοδάσος του Σχινιά στην Αττική, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
 • Συμμετείχε σε εθελοντικές αιμοδοσίες.

Δίπλα στον αθλητισμό

H bwin συμβάλλει έμπρακτα στον αθλητισμό, στηρίζοντας αθλητικές ομάδες (Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός), ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Turkish Airlines Euroleague, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League), αθλητικά δρομικά και ναυταθλητικά events αλλά και αθλητές ατομικών αγωνισμάτων. To χορηγικό πρόγραμμα Team Future: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών αποτελείται από 18 ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων, που προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν τους στόχους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι 6 από τους αθλητές αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διακρίσεις & Βραβεύσεις

Το 2021 συνεχίστηκαν οι απονομές βραβείων και διακρίσεων για το κοινωνικό έργο της bwin, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαχρονική συνέπειά που δείχνει στην κοινωνική υπευθυνότητα. Αναλυτικότερα:

 • Έλαβε τη διάκριση CRI Pass, που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI). Η bwin είναι το πρώτο online gaming brand στην Ελλάδα που κατακτά αυτή τη διάκριση!
 • Διπλή βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards 2021. H πρώτη διάκριση αφορά την Κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ, για το Πρόγραμμα: «Η bwin ταξίδεψε σε ακριτικές περιοχές της χωράς, προσφέροντας υπηρεσίες υγειάς σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος», για το οποίο κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο. H δεύτερη διάκριση αφορά και αυτή την Κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ, για το Πρόγραμμα: «Στηρίζοντας τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ», για το οποίο κατέκτησε το Χάλκινο Βραβείο
 • Διπλή βράβευση στα Bravo Sustainability Awards 2021. H πρώτη διάκριση αφορά τον Πυλώνα In Action, για το Πρόγραμμα: «Η bwin στηρίζει τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ». H δεύτερη διάκριση αφορά τον Ειδικό Πυλώνα Covid:19, για το Πρόγραμμα: «Πρωτοβουλίες bwin για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid:19».
 • Το Γηροκομείο Αθηνών τίμησε την bwin, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», για την προσφορά της στο Ίδρυμα.

Τέλος, ως ένα brand που τόσο σε ελληνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, λειτουργεί έχοντας την κοινωνία στο επίκεντρο, η bwin αποτελεί πλέον βασικό μέλος του CSR HELLAS (Ελληνικού Δικτύου για την Κοινωνική Ευθύνη) και με τη συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων για την κοινωνική ευθύνη, στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερων πρακτικών και στην προαγωγή νέων ιδεών, με στόχο τη βιωσιμότητα και τη βελτίωση της κοινωνίας.

Εκ μέρους της bwin η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε: «Το 2021 ήταν μια ακόμα χρονιά, που μας βρήκε ενωμένους για μια καλύτερη κοινωνία. Η bwin συνέχισε την πολυετή και σταθερή της συνεργασία με αναγνωρισμένους Φορείς και Ιδρύματα, προκειμένου να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων που βρέθηκαν σε ανάγκη και να αγκαλιάσει τα παιδιά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κατανοώντας πλήρως τα οφέλη του αθλητισμού, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε γήπεδα και χώρους άθλησης, καθώς και να στηρίζουμε στην πράξη τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις πολυεπίπεδες δράσεις μας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πληττόμενες περιοχές. Δεν επαναπαυόμαστε από τα βραβεία που πήραμε και φέτος, αντιθέτως, μας δίνουν επιπλέον κίνητρο και ώθηση για να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που μας δείχνει».

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΠΕ: Τι σημαίνει η ένταξη στη συμμαχία «eFuel Alliance» – Το στοίχημα των συνθετικών καυσίμων με μηδενικό αποτύπωμα

ΜΕΓΑ: 1.200 εορταστικά γεύματα Παραμονής Πρωτοχρονιάς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Παπαστράτος: Το σχέδιο 5 πυλώνων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Η έναρξη λειτουργίας της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή είναι γεγονός, μετά την πολυεπίπεδη συνεισφορά της bwin,...

GreenBusiness

Την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας άνω των 8.000 τ.μ. σε 5 πόλεις της Ελλάδας, συνεχίζει η bwin, πιστή στο όραμά της για μία...

GreenBusiness

Οι πρωτοβουλίες αγάπης της δραστήριας ομάδας της bwin συνεχίστηκαν και αυτά τα Χριστούγεννα, με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους...

GreenBusiness

Με σύνθημα «Η καλύτερη ομάδα, με διαφορά!», η bwin έγινε το πρώτο στοιχηματικό brand στην Ελλάδα που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας. H υπογραφή της...

GreenBusiness

Στις 17 Οκτωβρίου του 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες, επισκέφθηκε τη Σαμοθράκη, όπου ανεβαίνοντας στο Κάστρο της...

GreenBusiness

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έλαβε μια ιστορική απόφαση για το μέλλον της ανθρωπότητας. Στο πλαίσιο της «Ατζέντας...

GreenBusiness

Δίπλα στα παιδιά της ακριτικής Ελλάδας και των απομακρυσμένων περιοχών στέκεται για ακόμη μία χρονιά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η bwin,...

GreenBusiness

Oι «Γιατροί του Κόσμου» ξεκινούν παρεμβάσεις ιατρικής και ψυχολογικής φροντίδας στις περιοχές που χτύπησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές και η bwin, για μια ακόμα φορά,...