Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

Enel Green Power: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα – Επενδύσεις 35 δισ. έως το 2025

 

Τις στρατηγικές προτεραιότητες για την περίοδο 2023-2023 παρουσίασε στην Ιταλία η Enel, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας, όπως και η Αυστραλία, εντάσσεται σε “Stewardship Model”, που θα οδηγήσει σε συνολικές επενδύσεις τρίτων ύψους 15 δις ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει επιχειρηματική συνεργασία για τις μελλοντικές επενδύσεις στην χώρα και άμεση επιτάχυνση του επενδυτικού πλάνου. Δεν αποκλείστηκε επίσης το ενδεχόμενο πιθανής επέκτασης δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς έως το 2025.

Ο ιταλικός Όμιλος αναμένεται να επενδύσει έως το 2025, 37 δισ. ευρώ φτάνοντας παράλληλα τα 75 GW εγκατεστημένης ισχύος σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (από 59GW που είναι σήμερα).

Ο Francesco Starace, CEO και Γενικός Διευθυντής της ENEL, δήλωσε: «Τα επόμενα τρία χρόνια, θα επικεντρωθούμε σε ολοκληρωμένα επιχειρηματικά μοντέλα, ψηφιακή τεχνογνωσία, καθώς και σε επιχειρηματικούς τομείς και γεωγραφικές περιοχές που μπορούν να προσθέσουν αξία παρά το σημερινό δύσκολο περιβάλλον, υιοθετώντας μια πιο λιτή δομή και ένα πιο στιβαρό σύνολο χρηματοοικονομικών δεικτών.. Αυτό θα αυξήσει την ανθεκτικότητά μας σε πιθανές συνεχείς αναταράξεις στο μέλλον, και  θα αποτελέσει εγγύηση ότι δημιουργούμε αξία με άξονα την περαιτέρω ανάπτυξη, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών μας ενώ παράλληλα θα επιταχύνει την ενεργειακή ανεξαρτησία στις βασικές χώρες μας. Η βιωσιμότητα, η οποία είναι πλήρως ενσωματωμένη στις αποφάσεις μας, συνεχίζει να αποτελεί το θεμέλιο της Στρατηγικής μας, αξιοποιώντας επίσης την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού σε όλες τις οικονομίες. Αυτά τα αποτελέσματα θα είναι εφικτά χάρη στους υψηλά καταρτισμένους και δραστήριους συναδέλφους στον Όμιλο, και την οργανωτική δομή της ψηφιακής πλατφόρμας που έχουμε δημιουργήσει.»

Το στρατηγικό πλάνο της ENEL 2023-2025, εστιάζει σε:

  • Στρατηγική επανατοποθέτηση σε διάφορες χώρες και αγορές
  • Εξασφάλιση ανάπτυξης και οικονομικής ευρωστίας
  • Επικέντρωση στην ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας, επιδιώκοντας τον βιώσιμο εξηλεκτρισμό

Σχετικά με τις άλλες χώρες, επιγραμματικά αναφέρθηκε:

  • Οι δραστηριότητες στην Ευρώπη πρόκειται να επικεντρωθούν σε Ιταλία και Ισπανία, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Ρουμανίας
  • Στη Λατινική Αμερική, ο Όμιλος αναμένει να αποχωρήσει από το Περού και την Αργεντινή.
  • Η αποτίμηση και η πώληση του χαρτοφυλακίου του φυσικού αεριού στην Ισπανία
  • Tα περιουσιακά στοιχεία στο Ceará αναμένεται να πωληθούν προκειμένου ο Όμιλος να επικεντρωθεί στο δίκτυο διανομής σε Ρίο και Σάο Πάολο.

Το 2024, ο Όμιλος σχεδιάζει επίσης να εκτιμήσει την αξία της βάσης του στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και της Enel X Way.

Διαβάστε περισσότερα

Nestle Ελλάς: Πώς επιτυγχάνει την πράσινη μετάβαση

Aluminco: Η «πράσινη» στρατηγική και η επένδυση σε νέα εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου αυτοπαραγωγής ρεύματος

Green Funds: Σε ποιες χώρες επενδύουν τα κεφάλαιά τους – Το πρόβλημα ευθυγράμμισης με τη συμφωνία του Παρισιού

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Είναι εφικτό να καλλιεργήσει κάποιος αρωματικά φυτά, αγκινάρες και άνθος κρόκου σε ένα φωτοβολταϊκό έργο στην Ελλάδα; Και βέβαια είναι, και μάλιστα με εξαιρετικά...

GreenBusiness

Η «πράσινη» ενέργεια στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες αποτέλεσε το βασικό πυλώνα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Enel Green Power, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου,...

GreenBusiness

Πιστή στην δέσμευσή της για ισότητα και ίσες ευκαιρίες, η Enel Green Power έγινε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που...