Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

EY Ripples: Το πρόγραμμα της EY που θα αλλάξει τη ζωή 1 δισ. ανθρώπων – Οι δράσεις για την Ελλάδα

Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος

 

Με στόχο να έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το 2030, η EY εισήγαγε το 2018 το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ), EY Ripples.

Μέσα από τις διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες αυτού του προγράμματος, η ΕΥ επιδιώκει να συμβάλει προς μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, να δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους και να συνδράμει στη δικαιότερη κατανομή των ωφελειών της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία.

Το EY Ripples παρέχει στους ανθρώπους της ΕΥ ουσιαστικές ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για να επηρεάσουν θετικά τις ζωές συνανθρώπων τους, τόσο στις τοπικές κοινότητές τους, όσο και σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, εστιάζοντας στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε έναν μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό χωρών όπου δραστηριοποιείται η ΕΥ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο φιλόδοξος στόχος του προγράμματος βασίζεται στη διασπορά των θετικών επιδράσεων των δράσεων ΕΚΕ που αναλαμβάνει η ΕΥ, μέσω των μελών του ευρύτερου παγκόσμιου δικτύου του οργανισμού. Όπως ακριβώς μία σταγόνα νερό μπορεί να δημιουργήσει μικρούς κυματισμούς (ripples) και να αποτελέσει το έναυσμα για ένα μεγαλύτερο κύμα, έτσι η ατομική συνεισφορά των ανθρώπων της EY αναμένεται να έχει έναν πολλαπλασιαστικό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Μέχρι το τέλος του 2022, αναμένεται να έχουν κινητοποιηθεί, συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο στελέχη, πελάτες, και εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥ, επηρεάζοντας θετικά το μέλλον 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, με έμμεσα οφέλη για τουλάχιστον ακόμη 100 εκατομμύρια άτομα, καθώς και τις οικογένειες και τις κοινότητές τους, με απώτερο στόχο το ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους μέχρι το 2030.

Το πρόγραμμα EY Ripples δομείται σε τρεις πυλώνες:

1. Η υποστήριξη της επόμενης γενιάς στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων, που θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί και να επιτύχει στην εποχή του μετασχηματισμού. Σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ΕΥ βοηθά τους νέους να αναπτύξουν ξεχωριστές ανθρώπινες δεξιότητες, όπως η επίλυση σύνθετων προβλημάτων και η κριτική σκέψη, καθώς και να επιμορφωθούν σε θέματα που αφορούν τα χρηματοοικονομικά, την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία, την πληροφορική και την καινοτομία.

2. Η υποστήριξη επιχειρηματιών με δράση υψηλού κοινωνικού αντίκτυπου, για την ανάπτυξη επιχειρήσεων που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας. Σε περισσότερες από 60 χώρες, η ΕΥ χρησιμοποιεί τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία της, για να στηρίξει μικρές και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που υπηρετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN SDGs).

3. Η συμβολή στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, μέσα από την προστασία και την αναγέννηση του πλανήτη μας. Η EY εστιάζει στην υιοθέτηση επιχειρηματικών μοντέλων, τεχνολογιών και συμπεριφορών που προστατεύουν και αναγεννούν το περιβάλλον, δημιουργώντας, παράλληλα, επιχειρηματικές ευκαιρίες μακροπρόθεσμης αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η ΕΥ Ελλάδος, συμμετέχει ενεργά στο παγκόσμιο πρόγραμμα EY Ripples, με μια σειρά από δράσεις ΕΚΕ στη χώρα. Αναλυτικότερα:

► Junior Achievement Greece: Η EY Ελλάδος υποστήριξε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece. Εθελοντές της EY υποστηρίζουν ενεργά, ως μέντορες, ομάδες μαθητών λυκείου, στη δημιουργία της δικής τους καινοτόμου εικονικής επιχείρησης – από τη σύλληψη της επιχειρηματικής ιδέας, στην ανάπτυξη του προϊόντος / υπηρεσίας και τον σχεδιασμό του επιχειρηματικού μοντέλου.

► 100mentors: Στελέχη της EY υποστηρίζουν την πλατφόρμα 100mentors, απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες μαθητών και σπουδαστών, μέσω εξατομικευμένων βίντεο διάρκειας 100 δευτερολέπτων.

► 2021 Better Working World Data Challenge: Νέοι data scientists από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό της EY, Better Working World Data Challenge, αναπτύσσοντας λύσεις πρόληψης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών, με τη βοήθεια της ανάλυσης δεδομένων και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

► 2021 MIT Enterprise Forum (MITEF) Greece Startup Competition: Στελέχη της EY συμβουλεύουν και υποστηρίζουν επιχειρηματίες και στελέχη από start-ups του χώρου της τεχνολογίας, με στόχο την ανάπτυξη εταιρικής στρατηγικής και την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους, βοηθώντας τους να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις που μπορούν φέρουν θετικές αλλαγές στον κόσμο μας.

► Zooniverse – Penguin Watch: Οι εθελοντές της EY συμμετέχουν στην προσπάθεια αποτίμησης των περιβαλλοντικών απειλών για τις αποικίες των πιγκουίνων στην Ανταρκτική και τον Νότιο Ωκεανό, και στην αξιοποίηση των δεδομένων για την προστασία τους.

► Zooniverse – Weather Rescue: Εθελοντές της EY συμβάλλουν στην ανάκτηση χαμένων μετεωρολογικών δεδομένων και παρατηρήσεων από ημερολόγια πλοίων του 19ου αιώνα, με στόχο τη βελτίωση της μοντελοποίησης και των προβλέψεων για το κλίμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε σχετικά: «Στην ΕΥ έχουμε σκοπό τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, και αυτός είναι ένας κόσμος όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας και να μετέχει της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας. Το πρόγραμμα EY Ripples, αποτελεί μέρος της δέσμευσης της EY για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού, μέσα από δράσεις που έχουν ευρύτερο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.
Οι άνθρωποι μας στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, ταυτίζονται με το όραμα αυτό και γνωρίζουν ότι η επίτευξη του εξαιρετικά φιλόδοξου στόχου που έχουμε θέσει, στο πλαίσιο του προγράμματος, για να επηρεάσουμε θετικά τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας, θα εξαρτηθεί καθοριστικά και από τη δική τους – μικρότερη ή μεγαλύτερη – ατομική συμβολή. Είμαι υπερήφανος για το επίπεδο της συμμετοχής των στελεχών μας στην Ελλάδα στο πρόγραμμα EY Ripples, γεγονός που επιβεβαιώνει την απόλυτη ευθυγράμμιση των προτεραιοτήτων και ευαισθησιών των ανθρώπων μας, με τη δέσμευσή μας ως οργανισμού για τη στήριξη του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Έξι τραπεζικοί κολοσσοί στη μάχη απανθρακοποίησης της βαριάς βιομηχανίας – Χρηματοδοτικά εργαλεία για «πράσινες» επενδύσεις

Lightsource bp: Επενδύει στην ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας

Microsoft και Accenture ιδρύουν το «Green Software Foundation» για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρούσι ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει μέσα στα επόμενα χρόνια η ΕΥ Ελλάδος, ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για παροχή υπηρεσιών...

GreenBusiness

Η EY Ελλάδος, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Γιάννου Γραμματίδη, επίτιμου Προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, προχώρησε στο τέλος του 2021 σε δωρεά στο Arete...

Οργανισμοί

Μεγαλύτερη σημασία σε κριτήρια ESG (Environmental, Social and Governance) αποδίδουν όλο και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές παγκοσμίως κατά τη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων, σύμφωνα με...

GreenBusiness

Ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της EY για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών άνθρακα έως το 2025, πέτυχες ο οργανισμός,...

GreenBusiness

Μετά από μια περίοδο εκτεταμένων αναταράξεων και αβεβαιότητας, τα Διοικητικά Συμβούλια καλούνται να εξισορροπήσουν ένα πλήθος από αλληλοσυγκρουόμενες προτεραιότητες, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να...

Άποψη

Άρθρο της Ζέφη Δημαδάμα* Η κλιματική κρίση έγινε ξαφνικά η απαραίτητη «πινελιά» σε κάθε συζήτηση, απόφαση ή αντιπαράθεση. Μετά από δεκαετίες προειδοποιήσεων και παροτρύνσεων...

Γνώμες

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε συνέπεια ακόμη 75-80 εκατομμύρια άνθρωποι να περιπέσουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας στις αναπτυσσόμενες ασιατικές χώρες, κατά την εκτίμηση...

GreenBusiness

Ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας» κατάφερε να ξεχωρίσει η Εταιρεία Εμφιάλωσης Νερού Δίρφυς ΑΕ, η οποία κατάφερε να εφαρμόσει το πενταετές επιχειρησιακό της σχέδιο,...