Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

H LEROY MERLIN στηρίζει σταθερά την ελληνική κοινωνία και το 2022 μέσα από το πρόγραμμα #giakalo

 

Η LEROY MERLIN συνεχίζει να στέκεται σταθερά δίπλα στην ελληνική κοινωνία και να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της #giakalo.

Η εταιρεία, πιστή στο όραμα και τις δεσμεύσεις της, ενεργοποίησε και το 2022 όλους τους πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας: “Φροντίζουμε Για Την Κοινωνία”, “Φροντίζουμε Για Το Παιδί”, “Φροντίζουμε Για Το Περιβάλλον”, “Φροντίζουμε Για Το Μέλλον”, “Φροντίζουμε Για Την Ομάδα” και πραγματοποίησε συνολικά 85 δράσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόσφερε υποστήριξη σε κοινότητες, ΜΚΟ, στο σύστημα υγείας, αλλά και στους ανθρώπους της μέσα από στοχευμένες ενέργειες, ενώ 115 εθελοντές της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά σε αυτές.

Για Το Παιδί

Με την πλειονότητα των πρωτοβουλιών της να επικεντρώνεται στο παιδί, η LEROY MERLIN προχώρησε κατά το 2022 σε 33 δράσεις για την υποστήριξη ΜΚΟ, αλλά και οργανισμών που φροντίζουν για τα παιδιά.

Ενδεικτικά, η LEROY MERLIN, στήριξε το Χαμόγελο του Παιδιού, τη Στέγη Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος» και το Make a Wish, προσφέροντας προϊόντα διαμόρφωσης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενώ για το τελευταίο διέθετε το Αστέρι της Ευχής στα καταστήματά της, με σκοπό την πραγματοποίηση ολοένα και περισσότερων παιδικών ευχών. Σημαντική ήταν η προσφορά της εταιρείας και σε διάφορα σχολεία και ΚΔΑΠ, αφού παρείχε υλικά, χρώματα και προϊόντα για να καλύψει τις ανάγκες ανακαίνισης και αναβάθμισης τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών τους χώρων.

Για Την Κοινωνία

Επιπλέον, η LEROY MERLIN, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, υποστήριξε κοινωνικές ομάδες και φορείς πραγματοποιώντας 30 δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, συνέβαλε στην ανακαίνιση του χώρου του Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου Humanity Greece, αλλά και στο Γηροκομείο Αθηνών με την παροχή δομικών υλικών και προϊόντων ανακαίνισης για την αναβάθμιση των χώρων τους. Επιπλέον, συνεργάστηκε με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» παρέχοντας εξοπλισμό, εθελοντική εργασία αλλά και τρόφιμα για τη σίτιση αστέγων, ενώ η ομάδα της έδωσε το παρών και στο “Greece Race for the Cure” που διοργάνωσε το Άλμα Ζωής, παίρνοντας μέρος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Για το Περιβάλλον

Η LEROY MERLIN γνωρίζει πολύ καλή την επιτακτική σημασία για άμεση ανταπόκριση στην περιβαλλοντική κρίση, γι’ αυτό σταθερά οργανώνει ενέργειες που θα δώσουν «ανάσα» στο περιβάλλον. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με το “Save Your Hood” οργάνωσε σειρά δράσεων καθαρισμού σε 3 διαφορετικές περιοχές της  Αττικής, ενώ προχώρησε και σε δωρεά εξοπλισμού στον οργανισμό για να βοηθήσει το ευρύτερο έργο του. Επιπλέον, συνεργάστηκε με τη We4All, προχωρώντας σε δενδροφύτευση στην Παιανία, ενώ παρείχε χώμα, προϊόντα και εργαλεία στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού με στόχο την πυροπροστασία της περιοχής. Ακόμη, ομάδα εθελοντών της LEROY MERLIN, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε μια Παραλία» της WWF, πραγματοποίησε ενέργεια καθαρισμού παραλίας στην περιοχή του Λαγονησίου.

Για Το Μέλλον

Η εταιρεία ευθυγραμμισμένη με το  Στόχο 11 του ΟΗΕ για τις Βιώσιμες Πόλεις προχώρησε σε υιοθεσία πάρκου πλησίον του καταστήματος της Πειραιώς, αναβαθμίζοντας τις υποδομές του.

Για Την Υγεία

Η LEROY MERLIN οργάνωσε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων της Αττικής για τα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Ιπποκράτειο, ενώ και το κατάστημα της Λάρισας πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία.

Για Την Ομάδα

Η LEROY MERLIN επενδύει έμπρακτα στην ομάδα και στους ανθρώπους της, φροντίζοντας για τη συνεχή τους εξέλιξη,  μέσα από ενέργειες και σεμινάρια. Συγκεκριμένα, για το 2022 η εταιρία πραγματοποίησε 479 σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν 2.686 εργαζόμενοι. Επιπλέον, προχώρησε σε οριζόντιες αυξήσεις μισθών, ενώ αναβάθμισε τα προνόμια και τις παροχές προς τους εργαζομένους της.

Η Brand Communication Business Leader της LEROY MERLIN Ελλάδας Άσπα Νικολοπούλου δήλωσε: «Στη LEROY MERLIN ακολουθούμε τη φιλοσοφία του να «μοιραζόμαστε» τη δύναμη, την τεχνογνωσία και τα προϊόντα #giakalo. Με έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ενεργοποιούμε όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουμε – υλικούς και ανθρώπινους – για να στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία και τους ανθρώπους μας. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τις συνεργασίες και τις πρωτοβουλίες μας με οργανισμούς και φορείς προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όλους έναν πιο βιώσιμο και ασφαλή κόσμο. Αυτή είναι και η δέσμευση της LEROY MERLIN».

Διαβάστε περισσότερα

Η MYTILINEOS στην παγκόσμια ελίτ των εταιρειών με υψηλές επιδόσεις σε θέματα βιωσιμότητας

Το mega deal της Sunlight Group με την εξαγορά της γερμανικής Triathlon – Τι σημαίνει η συμφωνία για την εταιρεία

Θεόνη: Η επένδυση σε Logistic Center, τα μπουκάλια με σύστημα Braille και το «στοίχημα» της βιωσιμότητας

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Τα 15 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα συμπληρώνει η LEROY MERLIN το 2022. Από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στην ελληνική αγορά (2007, εμπορικό...

GreenBusiness

Οι πρωτοφανείς και εκτεταμένες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο, αφήνοντας πίσω τους τεράστιες και ανυπολόγιστες καταστροφές, οδήγησαν τη LEROY MERLIN...

GreenBusiness

Τα τελευταία χρόνια η LEROY MERLIN υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα ενεργειών με έμφαση στην υποστήριξη της κοινωνίας, επιστρατεύοντας τις δυνάμεις της #giakalo. Αντιλαμβανόμενη τις...

GreenBusiness

Τη συνεργασία τους στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων ανακοινώνουν η LEROY MERLIN και η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ, αναλαμβάνοντας κοινή πρωτοβουλία...