Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

Η ERGO υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

 

Τη δέσμευσή της για την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στον εργασιακό κόσμο επισφράγισε η ERGO Ασφαλιστική με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας και τη συμμετοχή της σε αυτήν τη δράση ως μεγάλος χορηγός.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα στην οποία υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ERGO Ασφαλιστικής κ. Νίκου Αντιμησάρη και του προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, κ. Σταύρου Μηλιώνη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO σημείωσε ότι «ο σεβασμός της διαφορετικότητας ανήκει στις θεμελιώδεις αξίες που φέρει ο όμιλος της ERGO. Πιστεύουμε στη διαφορετικότητα και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που την ενθαρρύνει, γιατί ο μοναδικός συνδυασμός εμπειριών, διαφορετικών χαρακτηριστικών και τρόπου σκέψης του καθενός µμπορεί να φέρει νέες προοπτικές, να γεννήσει νέες ιδέες, να ωθήσει µε ταχύτητα στην καινοτομία και εν τέλει να συμβάλει καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξή μας. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους εμάς στην ERGO Ασφαλιστική, καθώς  στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον υπογράφουμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και γινόμαστε ενεργό μέλος αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας».

«Η ERGO Ασφαλιστική, μέλος ενός από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους στην  Ευρώπη, με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, είναι επίσημο μέλος και μεγάλος χορηγός της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή της θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο των επιχειρήσεων που εργάζονται με συνέπεια και συνέχεια για την προάσπιση της διαφορετικότητας και την επίτευξη της αποτελεσματικής ένταξης στελεχών στα επιχειρησιακά περιβάλλοντα» δήλωσε ο κ. Σταύρος Μηλιώνης Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece.

Στην ERGO η προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης δεν αποτελεί απλώς μία πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά παράγοντα καινοτομίας και δημιουργικότητας και αυτό πραγματοποιείται μέσα από μία σειρά δράσεων και ενεργειών:

  • Η προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης αποτελεί πλέον μέρος των στρατηγικών της προτεραιοτήτων με συγκεκριμένους στόχους, έργα και δείκτες μέτρησης.
  • Σχεδιάσθηκε και υλοποιείται ήδη ένα δυναμικό πρόγραμμα με στόχο τη δέσμευση της ανώτατης διοίκησης και τη συμμετοχή της σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας, την εκπαίδευση των στελεχών της εταιρείας σε θέματα σχετικά με τις ασυνείδητες προκαταλήψεις αλλά και την ευαισθητοποίηση του συνόλου του προσωπικού για θέματα αποφυγής διακρίσεων, σεβασμού των διαφορετικών ιδεών και απόψεων και ανοιχτής επικοινωνίας
  • Δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για τις γυναίκες ηγέτιδες στην εταιρεία με τίτλο “Advancing Women Leaders ERGO Academy”.
  • Στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν σε συνέδρια και δράσεις που προάγουν θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη συνεχή ενίσχυση της συμπεριληπτικής κουλτούρας εντός και εκτός του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα

Στο «πράσινο» The Wave της PRODEA Investments τα νέα γραφεία της KPMG στην Ελλάδα

P&G – ΑΒ Βασιλόπουλος: Συνεχίζουν να «προσφέρουν» ακόμη περισσότερες καθαρές θάλασσες και ακτές σε όλη την Ελλάδα

O Όμιλος ΤΙΤΑΝ δεσμεύεται σε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του CO2

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Πιστή στην δέσμευσή της για ισότητα και ίσες ευκαιρίες, η Enel Green Power έγινε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που...

GreenBusiness

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η Eurolife FFH, με την απόφασή της να υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και να συμμετάσχει σε αυτήν ως Founding...

GreenBusiness

Tη «Χάρτα Διαφορετικότητας» υπέγραψε ο όμιλος Vivartia, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για μία υπεύθυνη επιχειρηματική λειτουργία. Η υπογραφή της «Χάρτας Διαφορετικότητας» επιβεβαιώνει την...

GreenBusiness

Με σύνθημα «Η καλύτερη ομάδα, με διαφορά!», η bwin έγινε το πρώτο στοιχηματικό brand στην Ελλάδα που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας. H υπογραφή της...

Οργανισμοί

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, πιστοί στη δέσμευσή τους για ένα κόσμο χωρίς ανισότητες, με ίσες ευκαιρίες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και ως υπερήφανοι πρεσβευτές των...