Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

Ίδρυμα Vodafone: Οι στρατηγικές προτεραιότητες με… όπλο την τεχνολογία

 

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι οι τεχνολογίες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων, το Ίδρυμα Vodafone, συνδυάζοντας την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών, επενδύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος Vodafone.

Μάλιστα, ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Ιδρύματος, μέχρι το 2025, είναι να βελτιώσει τις ζωές 400 εκατ. ανθρώπων, μέσω των τεχνολογιών του ομίλου Vodafone.

Η νέα εποχή 5G

Ένα από τα τελευταία επιτεύγματα της Vodafone, αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο δίκτυο 5G το οποίο αναμένεται να δώσει πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και να δώσουν άλλη διάσταση στην εκπαίδευση, απελευθερώνοντας νέες δυνατότητες για όλους.

Μάλιστα, η νέα γενιά τεχνολογίας 5G, με απίστευτα υψηλές ταχύτητες και άμεση απόκριση, θέτει νέες βάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιτάχυνση της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

19 χρόνια συνεισφοράς στην ελληνική κοινωνία

Από το 2002, οπότε και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, συνεργάζεται με περισσότερους από 99 οργανισμούς και φορείς υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα για την κάλυψη σημαντικών, πάγιων και διαρκών αναγκών στον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, με στόχο την επιμόρφωση, την κοινωνική επανένταξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο, οι επωφελούμενοι των προγραμμάτων της ξεπερνούν τους 754.000.

Παράλληλα, έχει συμβάλλει σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει ανταποκριθεί και συνεισφέρει σε ανάγκες που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές ή ανθρωπιστικές κρίσεις.

Προγράμματα που χρηματοδοτούνται στην Ελλάδα

Generation Next

Το πρόγραμμα το οποίο βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Με επίκεντρο την ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr, οι μαθητές μπορούν να εκπαιδευτούν σε βασικές θεματικές STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), να παρακολουθήσουν Do Ιt Yourself δραστηριότητες, να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές που θα λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας και να πάρουν μέρος στον πιο συναρπαστικό εκπαιδευτικό διαγωνισμό.

Μέχρι σήμερα, από το πρόγραμμα Generation Next έχουν ωφεληθεί συνολικά περίπου 61.000 μαθητές και καθηγητές, ενώ έχουν δημιουργηθεί 289 καινοτόμα projects, από μαθητικές ομάδες σε 82 περιοχές ανά την Ελλάδα.

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής

Το Ίδρυμα Vodafone αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας της εταιρείας και υλοποιεί προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους.

Μία τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone που υλοποιείται για 13η συνεχή χρονιά σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν προληπτικές υπηρεσίες υγείας.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής αξιοποιεί τις δυνατότητες του συνεχώς εξελισσόμενου και ποιοτικού δικτύου της Vodafone στον τομέα της υγείας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008, που υλοποιείται το πρόγραμμα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 46.600 εξετάσεις.

Υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων

Στις δράσεις του Ιδρύματος, συγκαταλέγεται και η στήριξη του έργου ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ανακούφιση ανθρωπιστικών κρίσεων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι πληθυσμοί που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή άτομα που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων.

Σε συνεργασία με φορείς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), οι Γιατροί του Κόσμου και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, το Ίδρυμα διαθέτει σειρά υποδομών και υπηρεσιών σε δομές φιλοξενίας, στηρίζοντας την φροντίδα και εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και των οικογενειών τους.

Έως τώρα, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται το Ίδρυμα, 31 Instant Classrooms του Ιδρύματος Vodafone βοηθούν -σε μηνιαία βάση- στην εκπαίδευση 3.000 παιδιών προσφύγων και 600 εκπαιδευτικών, ενώ στη χώρα μας εκπαιδεύονται κάθε χρόνο περισσότερα από 11.000 παιδιά προσφύγων σε δομές της Λέσβου.

Διαβάστε επίσης:

Καρέλιας: Ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ οι «χρυσές» παροχές προς τους εργαζόμενους

Το Δημόσιο καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης: Η λίστα του ΥΠΕΝ με τις απαγορευμένες προμήθειες

Ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ οι δωρεές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Υγεία

Διαβάστε επίσης...

Νέα Επιχειρήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, του εκπαιδευτικού προγράμματος ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω STEM, με ελεύθερη πρόσβαση για...

Νέα Επιχειρήσεων

Η ναυτιλία αποτελεί κύριο παραγωγικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο ως κλάδος αντιμετωπίζει καθημερινά σύνθετες επιχειρησιακές προκλήσεις και αντιξοότητες. Το Vodafone Business απαντά στις ανάγκες αυτές ως ο αξιόπιστος...

GreenBusiness

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο τη συνεργασία για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας προχωρούν η Vodafone και...

GreenBusiness

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ανάπτυξη της εφαρμογής “Panic Button” του Ιδρύματος Vodafone, η οποία σύντομα θα λειτουργήσει και στην Ελλάδα, σε συνεργασία με...

GreenBusiness

Στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της εποχής του 5G και του ψηφιακού μετασχηματισμού, επικεντρώθηκε στην ομιλία του στο Mobile World Congress 2022, ο διευθυντής...

GreenBusiness

Το Vodafone Business, αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνολογίες, την τεχνογνωσία και το παγκόσμιο αποτύπωμα του Ομίλου Vodafone, στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου Τομέα, συμβάλλοντας...

GreenBusiness

Σε στρατηγική συνεργασία με την startup MOWEA, με έδρα το Βερολίνο, προχώρησε η Vantage Towers AG, με τις δύο εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις...

GreenBusiness

Mε σημαντικές εξελίξεις που σηματοδότησαν το άνοιγμα μιας νέας εποχής τόσο για τον οργανισμό, όσο και για το σύνολο του κλάδου και ευρύτερα για...