H ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και προσαρμόζεται σε αυτές, όταν αυτές αλλάζουν αιφνιδιαστικά, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του CEO της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Mασούτης, Γιάννη Mασούτη.
Αυτό διαφάνηκε και την περίοδο της πανδημίας όταν ο ίδιος είχε φροντίσει να «θωρακίσει», με σύμμαχο της τεχνολογία, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, έχοντας αναπτύξει ένα πλάνο δράσης με πλήρες σύστημα click away στο e-shop της «Μασούτης», με τον πελάτη να ενημερώνεται με SMS και e-mail όταν ήταν έτοιμη η παραγγελία που είχε κάνει ηλεκτρονικά, ή διανομή.
Περνάει στην επόμενη φάση με ψηφιακό μετασχηματισμό
Ο εργασιομανής επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, δεν μένει στάσιμος αφού πάει ένα βήμα παραπέρα με νέα επιχειρησιακή δομή στην εταιρεία Μασούτης πρωτοπορεί και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας εποχής, αξιοποιώντας τα εργαλεία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία της.
Συστήνει μια ενισχυμένη Διεύθυνση Ψηφιακού Μετασχηματισμού η οποία, μεγιστοποιεί συνδυαστικά τις δυνατότητες δύο κλάδων: των νέων τεχνολογιών και του marketing.
Η εταιρεία Μασούτης έχοντας ως δομικό στοιχείο της στρατηγικής της τον διαρκή εκσυγχρονισμό, δημιουργεί μια νέα δομή που τη φέρνει μπροστά από τις εξελίξεις της αγοράς.
«Για την εταιρεία μας ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλώς ένας τίτλος, αλλά μια συνολική αντίληψη την οποία κάνουμε πράξη με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία μας και τελικά την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, καθώς πιστεύουμε ότι όλα ξεκινούν και πρέπει να καταλήγουν στον άνθρωπο» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Μασούτης στο πλαίσιο της νέας δομής.
Τη Διεύθυνση Ψηφιακού Μετασχηματισμού αναλαμβάνει ο Σάββας Τορτοπίδης, διευθυντής πληροφορικής της εταιρείας, που θα έχει πρόσθετο ρόλο την οργάνωση και ψηφιοποίηση του marketing.
Η νέα οργανωτική δομή επιτυγχάνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας, μέσα από ένα data driven περιβάλλον που ενισχύει την παραδοσιακή σχέση αλληλεπίδρασης με τον καταναλωτή. Βρίσκεται στην αιχμή των διεθνών τάσεων της αγοράς, καθώς δημιουργεί νέα προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν πληρέστερα και άμεσα τις καταναλωτικές ανάγκες.
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
Ο ΤΙΤΑΝας του τσιμέντου με το «πράσινο πρόσωπο»
Fitch: Τα κριτήρια ESG «εχθρός» των πετρελαϊκών – Οι πιο ευάλωτοι κλάδοι