Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

Όμιλος ΆΒΑΞ: Εφαρμόζει ψηφιακά μοντέλα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής

 

Την ενσωμάτωση ψηφιακών μοντέλων διαχείρισης στις διαδικασίες υγείας και ασφάλειας – σε πρώτη φάση – στους εργαζομένους της στα εργοτάξια της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΆΒΑΞ.

Πιο αναλυτικά, τα ψηφιακά μοντέλα διαχείρισης αποτελούν μια πρωτοποριακή πλατφόρμα μέσα από την οποία ο εκάστοτε project manager ή υπεύθυνος εργοταξίου, μπορεί να μεταφέρει σε ψηφιακή μορφή και να διαχειριστεί το σύνολο των εργασιών που καλούνται να εκτελέσουν καθημερινά οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής.

Αντίστοιχα μέσα από τα smartphones των εργαζομένων, ο project manager θα έχει τη δυνατότητα να συλλέξει σε πραγματικό χρόνο σημαντικές πληροφορίες απευθείας από το πεδίο.

Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο μέσω smartphone

Στη περίπτωση του Ομίλου ΑΒΑΞ, οι εργαζόμενοι και επισκέπτες στα εργοτάξια θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογής για smartphone, για τις ειδικές συνθήκες του χώρου και τους κανόνες ασφαλείας.

Μάλιστα οι πληροφορίες αυτές, θα μεταδίδονται σε μορφή εικόνας, βίντεο και κειμένου, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης ακόμη και ερωτηματολογίων που θα αξιολογούν την επαρκή κατανόηση των οδηγιών. Σε αντίθετη περίπτωση, η εφαρμογή θα ενημερώνει τον υπεύθυνο έργου και θα απαγορεύει την είσοδο στα άτομα που δεν έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς.

Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού στα εργοτάξια, θα ενεργοποιείται αυτόματα το σύστημα άμεσης ειδοποίησης – αντίστοιχης λογικής του μηνύματος κυψέλης που αποστέλλεται από την Πολιτική Προστασία – το οποίο θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο (μέσω sms, φωνητικών κλήσεων και email) όχι μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο του συμβάντος, αλλά και στελέχη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και εξωτερικούς φορείς όπως ΕΚΑΒ, πυροσβεστική, αστυνομία κλπ.

Ταυτόχρονα θα τίθενται σε εφαρμογή τα προκαθορισμένα πρωτόκολλα απόκρισης τα οποία και θα υποδεικνύουν ποιες είναι οι επιβεβλημένες ενέργειες για άμεση αντιμετώπιση.

Ρόη Κωνσταντάρου, Διευθύντρια Ποιότητας, Ασφάλειας, Υγείας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΑΒΑΞ

Η Ρόη Κωνσταντάρου, Διευθύντρια Ποιότητας, Ασφάλειας, Υγείας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΑΒΑΞ δήλωσε σχετικά: «Η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον Όμιλο ΑΒΑΞ. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Όμιλος ΑΒΑΞ αποφάσισε να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες που βελτιστοποιούν την οργάνωση και διαχείριση των διαδικασιών υγείας και ασφάλειας (εκπαίδευσης, διαχείρισης, προστασίας και επικοινωνίας) ξεκινώντας την εφαρμογή τους στα εργοτάξια της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας ως μέλος της Αναδόχου Κοινοπραξίας «ΑΒΑΞ A.E., GHELLA Spa, ALSTOM Transport S.A.» του έργου «Γραμμή 4 – Τμήμα Α: Άλσος Βεΐκου– Γουδή». Έτσι πλέον, τυχόν κίνδυνοι στο πεδίο θα αναγνωρίζονται και θα αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος, ο μηχανισμός απόκρισης θα ενεργοποιείται πολύ πιο άμεσα μέσω του digital transformation που υιοθετεί ο Όμιλος».

Διαβάστε επίσης:

Lamda Development: Έτοιμο το πρώτο κομμάτι του Μητροπολιτικού Πάρκου – Παραδίδεται στο κοινό το «The Ellinikon Experience Park»

ESG: Πώς επηρεάζεται η χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών – Τι δείχνει μελέτη της Deloitte Ελλάδος

Coca Cola Τρία Έψιλον: Επενδυτικά σχέδια 1 δισ. δολαρίων στην αιγυπτιακή αγορά

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 125MW στη Μεγαλόπολη, υπέγραψε ο Όμιλος ΑΒΑΞ με τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε. Πρόκειται για έργο...

GreenBusiness

Οι κατασκευές, οι συμμετοχές, και οι νέες επενδύσεις είναι οι τρεις πυλώνες της στρατηγικής του Ομίλου ΑΒΑΞ, έτσι όπως την περιέγραψε, μιλώντας στην ετήσια...

GreenBusiness

Η ολοκλήρωση και δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) ΠΕ Ηλείας αποτελεί γεγονός και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα έργα...

GreenBusiness

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέσσερις επιχειρησιακούς πυλώνες, οι οποίοι εστιάζουν στους τομείς των υποδομών και κτιριακών έργων, των ενεργειακών έργων, τον κλάδο των έργων δικτύων...