Connect with us

Hi, what are you looking for?

GreenBusiness

Siemens Ελλάδας: Λύσεις για τη βιωσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Βιομηχανία και στις Υποδομές

 

Εκδήλωση με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον, με τεχνολογίες που μεταμορφώνουν την κάθε ημέρα» πραγματοποίησε η Siemens Ελλάδας, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση και διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον στους τομείς της βιομηχανίας και των υποδομών.

Με καλεσμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών και συνεργατών της Siemens στην Ελλάδα, περισσότεροι από 200 πελάτες και εκπρόσωποι επιστημονικών, εκπαιδευτικών και θεσμικών φορέων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό παγκοσμίως, τα οφέλη που επιφέρουν, και πώς συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα των αγορών και των κοινωνιών.

Digital Industries και Smart Cities

Πιο συγκεκριμένα, των κεντρικών ομιλιών προηγήθηκαν τα Tech Meetup Sessions, όπου υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες που μετασχηματίζουν την καθημερινότητα, στους τομείς Digital Industries και Smart Cities.

Στο πλαίσιο των Digital Industries Sessions, κορυφαία στελέχη της Siemens Ελλάδος, της FEAC Engineering, της Depia Automations και της Πρωτοβουλίας AM4GR, παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις στην Προσθετικής Κατασκευής/ Additive Manufacturing, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σχεδίασης και της κατασκευής μηχανημάτων, καθώς και τις λύσεις που προσφέρει η Προσομοίωση και το Digital Twin για τη Βιομηχανία. Επίσης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία AM4GR, η οποία αποτελεί κέντρο τεχνογνωσίας και διασύνδεσης για την Προσθετική Κατασκευή & την Τρισδιάστατη Εκτύπωση με στόχο την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα της Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και η Siemens A.E.

Στο πλαίσιο των Smart Cities Sessions, εκπρόσωποι της Siemens Smart Infrastructure και Digital Industries μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη δημιουργία αξίας μέσω της ψηφιοποίησης και των έξυπνων κτηρίων, τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ειδικό Session με τον τίτλο Smart Water αφιερώθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών στη βιομηχανία νερού.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε εκτενώς η συνεργασία της Siemens με την ΔΕΥΑΛ Λάρισας, όπου εφαρμόστηκαν προηγμένες λύσεις ψηφιακού αυτοματισμού για τη διαχείριση εγκαταστάσεων νερού και λυμάτων, την άρδευση αστικών πάρκων και αγροτικών περιοχών με αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και εξοικονόμηση κόστους ενέργειας με λύσεις 4.0. Επίσης, φιλοξενήθηκε ομιλία εκπρόσωπου της Mendix, αναφορικά με τις πλατφόρμες προγραμματισμού low code.

Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Βασίλειου Χατζίκου, -ο οποίος από την 1η Ιουνίου έχει αναλάβει εκτός από CEO και Πρόεδρος της Siemens A.E.,- και του Δήμου Σαπίδη, CEO Siemens Mobility A.E., με τίτλο «Ο Ψηφιακός Κόσμος του Αύριο: Επιταχύνοντας τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία και τις υποδομές». Ο κεντρικός ομιλητής Dr. Mathias Oppelt, Head of Customer driven Innovation at Siemens AG Digital Industries, αφιέρωσε την ομιλία του στο μέλλον των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενώ ακολούθησε ο Χάρης Τολούμης, Global Product Line Manager, Smart Infrastructure, Siemens AG, ο οποίος επικεντρώθηκε στα έξυπνα κτήρια και στις τεχνολογίες και στις λύσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την εταιρεία MAGOS, που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η οποία παρουσίασε το εξωσκελετικό γάντι που έχει αναπτύξει με δυνατότητα αφής σε περιβάλλον VR και το εύρος των εφαρμογών του.

Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, Πρόεδρος και CEO της Siemens A.E.

Η παρέμβαση Χατζίκου

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, Πρόεδρος και CEO της Siemens A.E. δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας, καταφέραμε να παρουσιάσουμε τις καινοτομίες μας σε εκλεκτούς πελάτες και συνεργάτες. Η παρουσία τους αποδεικνύει ότι μας αντιλαμβάνονται ως τον τεχνολογικό συνεργάτη που εμπιστεύονται για να πραγματοποιήσουν την ψηφιακή τους μετάβαση. Γνωρίζουμε πως ο τρόπος να καταστήσουμε τη βιομηχανία και τις υποδομές πιο βιώσιμες είναι να συνδυάσουμε τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο. Η Siemens Ελλάδας είναι σε θέση να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και πρωτοπόρες τεχνολογίες ψηφιοποίησης για την εγχώρια αγορά, βοηθώντας στη μείωση χρόνων παραγωγής, στην ελάφρυνση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στην εξοικονόμηση χρόνου, ενέργειας και κόστους. Το επόμενο βήμα στην αγορά προβλέπει τη δημιουργία συνεργειών, ώστε να συν-διαμορφωθεί το μέλλον μέσα από ένα οικοσύστημα συνεργασίας για όλους τους κλάδους και τις αγορές. Οι λύσεις και οι τεχνολογίες για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο είναι ήδη εδώ και εξαρτάται από εμάς πώς, πότε και σε ποιο βαθμό θα τις χρησιμοποιήσουμε».

O κ. Δήμος Σαπίδης, CEO Siemens Mobility A.E. και Head of Smart Infrastructure της Siemens A.E. δήλωσε σχετικά «Η βιωσιμότητα αποτελεί κλειδί για τα έργα νέας γενιάς στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών. Όλοι εμείς στη Siemens συνεργαζόμαστε με πελάτες και συνεργάτες για να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που ανταποκρίνεται διαισθητικά στις ανάγκες των ανθρώπων και που τους βοηθά να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Ελπίζω στην εκδήλωσή μας να καταδείξαμε όλους τους λόγους που καθιστούν τη Siemens έναν έμπιστο εταίρο, που προσφέρει ολιστικές λύσεις για τη δημιουργία των πόλεων του μέλλοντος».

Διαβάστε περισσότερα

Οι 17 «πράσινες» επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ανοίγει τον διάλογο για μία κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα

Public Group: To Public Συντάγματος γίνεται το πρώτο zero-waste κατάστημα στην Ελλάδα – Aναλαμβάνει δράση για έναν βιώσιμο πλανήτη με το πρόγραμμα “Love Earth”

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

GreenBusiness

Η Smart Infrastructure της Siemens, σε συνεργασία με την Fluence, συνεργάζονται για να βοηθήσουν το νησί της Μαδέρα στην Πορτογαλία να αποκτήσει μεγαλύτερη ενεργειακή...

GreenBusiness

Την πρώτη θέση του Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones, μεταξύ των 45 εταιρειών που περιλαμβάνονται στην κατάταξη του κλάδου της, κατέλαβε η Siemens. Ο DJSI...

Άποψη

Του Matthias Rebellius* Αντίστοιχα με την υπόλοιπη οικονομία, οι βιομηχανίες βγαίνουν από ένα έτος που κυριαρχείται από την πανδημία COVID-19 – κάποιες σε καλύτερη...