Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οργανισμοί

ΤΕΒΑ: Πρόγραμμα 400 εκατ. από το νέο ΕΣΠΑ για τη στήριξη απόρων

 

Περισσότερα από 400.000 άτομα (ή 250.000 οικογένειες) ωφελούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του Απόρους (ΤΕΒΑ), όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Γιάννης Πασπάλας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «συνολικός προϋπολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 ανέρχεται στα 330.000.000€, στα οποία προστέθηκαν άλλα 62.000.000 € για τη διετία 2021-2022 εξαιτίας των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω του κορωνοϊού», ενώ ωφελούμενοι είναι όλοι όσοι δικαιούνται το Επίδομα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για το νέο ΕΣΠΑ

Μάλιστα, στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, το Τ.Ε.Β.Α. θα συνεχίσει τη λειτουργία του, εντασσόμενο στο τομεακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» και στην Ειδική Προτεραιότητα-6 «Επισιτιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση της υλικής στέρησης», με προϋπολογισμό 400.000.000 €.

«Πρωταρχικό μέλημα του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. ως διαχειριστική αρχή του ΤΕΒΑ υπό την εποπτεία του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, είναι η πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία του Ταμείου, ώστε με επιταχυνόμενες διαδικασίες και με συνεχείς παραδόσεις τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στους δικαιούχους, να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και να αποτελέσει ασπίδα για τους άπορους και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας», είπε από πλευράς του ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αριστοτέλης Βαβουγιός.

Διανομή 60 τόνων τροφίμων

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015 έως σήμερα έχουν διανεμηθεί συνολικά 59.828,01 τόνοι τροφίμων και 19.989.411 τεμάχια βασικών υλικών αγαθών, ενώ όσα αποθέματα μένουν αδιανέμητα προωθούνται σε συσσίτια, που από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος έως σήμερα απέδωσαν 14.949.910 ζεστά γεύματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους του Υπουργείου ο Γιώργος Σταμάτης, Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Γιώργος Σταμάτης επισήμανε τη μεγάλη σπουδαιότητα των δράσεων του ΤΕΒΑ για την ανακούφιση των πολιτών που είναι ή βρίσκονται σε κίνδυνο ακραίας φτώχειας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΤΕΒΑ ως πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με συγκεκριμένη στόχευση, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού και συνεκτικού προγράμματος της Κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Στόχος μας, ανέφερε, είναι να απλώσουμε ένα ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας σε όσους διαβιούν στα όρια της ακραίας φτώχιας.

«Η Κυβέρνηση αύξησε την χρηματοδότηση του ΤΕΒΑ με 63 εκατ. ευρώ από το εθνικό ΠΔΕ ώστε να καλύψει της ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν μέχρι την εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2021/2027. Κάνουμε πράξη την εντολή του Πρωθυπουργού ώστε κανείς συνάνθρωπος μας να μην μείνει απροστάτευτος. Το κοινωνικό κράτος θα είναι δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Everty: Οι επενδύσεις των 100 εκατ. στην Ελλάδα και η εξαγορά του Iconic Santorini

Όμιλος ΕΛΠΕ: Γίνεται case study για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τράπεζα Πειραιώς: Διαθέτει το πρώτο ESG Αμοιβαίο Κεφάλαιο με ελληνικές μετοχές

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

GreenGov

Δύο ακόμη Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) δημοπρατήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ΜΕΑ για τις...

GreenGov

Το καυτό θέμα της κλιματικής κρίσης επανάφεραν στο προσκήνιο οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία, με την Κυβέρνηση να εξαγγέλλει πρόγραμμα δράσεων...

GreenGov

Έντονη κινητικότητα παρουσιάστηκε το 2020 αναφορικά με την απορρόφηση κονδυλίων (κατά 62%) από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, με το σύνολο των δαπανών να...