Το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μειώνει ο όμιλος Mytilineos, ο οποίος, με βασική στόχευση την ανάδειξη βιώσιμων και περιβαλλοντικά φιλικών λύσεων, ανακοίνωσε τη συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας Selcoms-i, για αποκλειστική χρήση και αξιοποίηση του BOOSTplus, ενός καινοτόμου και 100% «πράσινου» καυσίμου.
Η συνεργασία της Mytilineos με την Selcoms-i, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα Διαχείρισης Ενέργειας προσφέροντας λύσεις μεταξύ άλλων και στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων (βιολογικά καύσιμα / βιώσιμα συμπληρώματα καυσίμων), έρχεται μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Engineering Solutions – SES).
Τι είναι το BOOSTplus
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «βιολογικό» ενισχυτικό καυσίμου, με περιεκτικότητα 97% σε φοινικέλαιο, χωρίς προσθήκη συνθετικών χημικών. Το BOOSTplus πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές καυσίμων και βιοκαυσίμων και έχει τη δυνατότητα, όταν προστίθεται σε κινητήρες πετρελαίου να βελτιώνει σημαντικά την απόδοσή τους με αισθητή μείωση των εκπομπών CO2 λόγω αποδοτικότερης καύσης.
Παράλληλα, μειώνει τις εκπομπές σωματιδίων, βελτιστοποιεί τη χρήση του καυσίμου και αυξάνει τον χρόνο ζωής του κινητήρα, μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα και κατά συνέπεια επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας.
Η MYTILINEOS, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για μείωση των συνολικών άμεσων και έμμεσων εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030, και την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2050 στο σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, επιδιώκει συνεργασίες που είναι ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και έχουν πολλαπλά οφέλη σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της. Ενδεικτικά, η χρήση του BOOSTplus μπορεί να επεκταθεί:
- σε όλες τις εργοταξιακές εγκαταστάσεις (όπου χρησιμοποιείται πετρέλαιο ως καύσιμο).
- στις εγκαταστάσεις της ΜΥΤILINEOS (όπου υφίστανται καυστήρες πετρελαίου)
- αλλά και σε πετρελαιοκίνητα οχήματα της εταιρείας
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Selcoms-i θα αναζητηθούν οι βέλτιστοι τρόποι προώθησης του πρωτοποριακού αυτού καυσίμου, που μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά σε εταιρείες, αλλά και σε φορείς – δημόσιους και ιδιωτικούς – που επιδιώκουν να συμβάλουν στη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
Στουρνάρας: Στα 700 δισ. ευρώ το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα
Πράσινα ομόλογα: Ρεκόρ εκδόσεων 231 δισ. δολαρίων το τρίμηνο – Τι αναφέρει η έκθεση της Moody’s