Στη δωρεά έξι φορητών μονάδων εντατικής θεραπείας προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που νοσούν με Covid-19, προχώρησε Kaizen Gaming (Stoiximan).
Οι πρώτες δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Επιπλέον, άλλες δύο φορητές ΜΕΘ αναμένεται να καταφθάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τη Kaizen Gaming κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορά στη δωρεά 6 συνολικά φορητών ΜΕΘ αξίας 500.000 ευρώ με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των αναγκών του εν εξελίξει δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης που διανύει η χώρα.
Είχε προηγηθεί η δωρεά 250.000 μασκών κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο όταν τα αποθέματα της χώρας σε προστατευτικό υλικό ήταν σχεδόν εξαντλημένα.
«Στην Kaizen Gaming και στην ευρύτερη οικογένεια της Stoiximan πιστεύουμε ότι, ειδικά στα δύσκολα, όσο περισσότερο αλληλέγγυοι στεκόμαστε τόσο πιο μακριά καταφέρνουμε να πηγαίνουμε. Με αυτό ακριβώς το αίσθημα αλληλεγγύης παραδίδουμε σήμερα 6 φορητές ΜΕΘ σε τρία Νοσοκομεία της χώρας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα με σκοπό να ενισχύσουμε το έργο των ανθρώπων, που καταβάλλουν καθημερινά προσπάθειες για να προστατέψουν τις ζωές των συνανθρώπων μας. Θα ήθελα να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσούν και δύναμη και πίστη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πως τα πράγματα θα είναι σύντομα καλύτερα» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming Γιώργος Δασκαλάκης.
Τι είναι οι Φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Οι φορητές ΜΕΘ από container αποτελούν μια λύση ταχείας ανάπτυξης με στόχο την επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεροδιακομιδών εντός της χώρας.
Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.
Επανδρώνοντας το οπλοστάσιο του ΕΣΥ
Η συγκεκριμένη καινοτομία αναπτύχθηκε στην Ιταλία ενώ κατάφερε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες που αναζητούσαν επειγόντως λύσεις στο πρόβλημα της πίεσης των εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.
Σημειώνεται ότι η λύση αυτή υιοθετήθηκε και από χώρες όπως ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες και πολλαπλασίασαν τις αυτόνομες μονάδες εντατικής θεραπείας για να θεραπεύσουν τους ασθενείς που νοσούσαν από κορονοϊό.
Η σπουδαιότητα αυτής της κατασκευής συνοψίζεται κυρίως σε δύο σημεία: πρώτον, στην πλήρη αυτονομία και φορητότητα της μονάδας με εύκολη μεταφορά και άμεση χρήση ανά την επικράτεια και δεύτερον, στο ενισχυμένο στοιχείο ανθρωπισμού καθώς είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο «παράθυρο της ελπίδας» που διαθέτει.
Ένα από τα δραματικά στοιχεία της πανδημίας είναι πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τους οικείους και συγγενείς τους, μην έχοντας την ευκαιρία να αντλήσουν δύναμη από την παρουσία τους.
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ